Input evaluatie KNMP: apotheek.nl beter benutten voor positionering openbare apotheek

Terug naar overzicht

Apotheek.nl is een betrouwbare site die ook goed wordt gevonden door patiënten. De site voorziet daarmee in een behoefte. Een doorontwikkeling kan de site echter nog verder versterken. De serviceverlening dichtbij de patiënt thuis, die bij de eigen openbare apotheek beschikbaar is (ook online), komt nu onvoldoende naar voren. Services als medicatie bezorgen, beschikbaarheid afhaalkluis, medicatie consult of online bestellen zouden beter zichtbaar moeten worden. Voor de openbaar apothekers zelf wellicht een vanzelfsprekendheid maar toch bij veel mensen onbekend.

Wat betekent dat concreet?
Apotheek.nl moet hiervoor de functie krijgen om op postcode concreet door te verwijzen naar een (aantal) apotheek in de buurt. Dat doen vele andere branches ook.
Ook met betrekking tot zelfzorg zou een vergelijkbare functie waardevol zijn. Hierbij zou bij het zoeken naar een zelfzorgadvies voor het bijbehorende product moeten kunnen worden doorgelinkt naar een apotheek in hun buurt of naar de online-omgeving van de betreffende apotheek. Zo kan online-en offline gestructureerd verbonden worden.

Op dit moment loopt de uitvraag van de KNMP in het kader van deze evaluatie. Een uitnodiging hiervoor ontvangt of heeft u ontvangen via mail (check zo nodig uw spambox).
Wilt u ook meehelpen de positie van de lokale openbare apotheek te versterken deel dan deze suggesties in uw evaluatie.

Terug naar overzicht